a och d arkitektkontor

a och d är ett arkitektkontor som utmärker sig genom kreativ arkitektur som fungerar – såväl i byggprocessen som i dess färdiga form och bruk.

2015 blev a och d första arkitektkontor i Norrbotten att certifiera sina kvalitets- och miljöledningssystem enligt ISO-standard. Med tydligt mål att etablera sig som en nationell leverantör inom branschen och efter att ha genomarbetat sin varumärkesplattform, blev det ett naturligt steg att även tydliggöra den grafiska identiteten.

Genom ett nära samarbete med a och d arkitektkontor har Formsmedjan i det grafiska arbetet lagt fokus på den nya logotypen. För tydlig identitet gestaltas den av ett A och ett D; vilket representerar branschens välkända alfa och delta samtidigt som det representerar arkitektur och detaljprojektering. Bokstävernas utformning symboliseras även av de karaktäristiska formerna av en byggnad eller ett tak samtidigt som de fångar den nordliga geografin med associationer till berg och fjälltoppar. I samband med den nya grafiska identiteten har vi även utvecklat bra egna kanaler i form av ny webb och sociala medier.

Logotyp

Webb