Just nu


16 januari 2015, av Formsmedjan

Föredrag med tema hållbarhet

Innan jul fick vi påhälsning av Bodens kommun. De hade hört talas om föredraget Hanna höll om miljöengagemang genom kommunikation på Western Farm i november. Tillsammans slog de sig ner, gick igenom den förra föreläsningen och kom fram till att de ville ha en liknande, men mer riktad mot näringslivet till näringslivsdagen de skulle arrangera den 15/1. Och så blev det.

Hanna sydde ihop ett föredrag om hur man som företagare kan sälja hållbarhet genom kommunikation, där hon visade exempel på hur vi har hjälpt våra kunder med det.

Igår gick näringslivsdagen med temat hållbarhet av stapeln. Hanna fanns med som representant för Formsmedjan hela dagen för att sedan avrunda dagen med sin föreläsning "Sälj hållbarhet genom kommunikation".

Det var en inspirerande dag där deltagarna fick lyssna till affärsidéer på temat hållbarhet, levererade av elever från Luleå Tekniska Universitet. Deltagarna fick vara med och rösta fram en vinnare i varje grupp, därefter hölls en final i form av draknästet. Men vilka som vann fick vi vänta med till kvällens avslutning med prisutdelning. Efter finalen på Bodensia begav vi oss till Saga för att lyssna på en soffdebatt, givetvis med temat hållbarhet. Moderator var Thomas Fägerman och i sin soffa hade han med sig; Ingela Lekfalk - Företagarna Norrbotten, Inge Andersson - Kommunalråd i Boden (S), Dennis Wikstén - Wiksténs Fastigheter, Jonas Johansson - Boden Turism och Håkan Stenmark - LRF. Tillsammans bjöd de på riktigt intressanta diskussioner utifrån frågor som sms:ades in under debatten.

Soffdebatt på Saga
Foto: Bodens kommun - arrangör för Näringslivsdag med tema hållbarhet

Efter en givande soffdebatt var det Hannas tur att inta scenen. Hon berättade om vikten att förstå var i processen målgruppen befinner sig. Har de tillräckligt med kunskap om hållbarhet för säljande argument eller behöver de upplysning först? Därefter visade hon på olika exempel om hur vi hjälpt våra kunder - både i säljande och utbildande syfte.

Blommor & kåsa som tack för föredraget

Sist men inte minst var det dags att kora vinnaren av draknästet. Priset gick till Algebra (Alg é bra) som syftar till att öka produktionen av biogas genom alger.

Stort tack till Bodens kommun för en inspirerande och väl genomförd näringslivsdag!