Just nu


16 december 2014, av Formsmedjan

Husbyggarträff för Hällbacken

Igår arrangerade Vittjärvshus en husbyggarträff för de som är intresserade av att bygga hus på Hällbacken i Luleå. Eventet ägde rum på Clarion Sense i Luleå och bjöd upp till plockmat, information och möjlighet att diskutera med de medverkande aktörerna.

På plats under kvällen fanns:

Golder Associates
för att informera om de geotekniska undersökningar som är gjorda på området. Eftersom marken på Hällbacken är väldigt varierande skiljer det sig från tomt till tomt. Undersökningarna är gjorda för respektive tomt, vilket innebar att besökarna kunde få personliga rekommendationer om de blivit tilldelad en tomt.

Nordmark & Nordmark
för att berätta om hur besökarna med deras expertis kan bygga ett unikt hus; helt anpassat efter deras personliga stil, livsstil och tomt. De representerades av den prisbelönta arkitekten Josefina Nordmark som vunnit flera priser, bland annat Byggmästarföreningens stora byggpris. Josefina är styrelseledamot i Sveriges Arkitekter och nu senast aktuell som nominerad till Luleå Näringslivs pris ”Årets nyetablering”, med nomineringen:

”Hon återvände norrut och rankas idag som en av Sveriges 100 mäktigaste inom arkitektbranschen. Efter tre verksamhetsår har Josefina Nordmarks företag fyra anställda och en drivkraft att skapa rum som berör alla sinnen.”

Handelsbanken
för att räta ut besökarnas frågetecken kring finansieringen. De informerade om de ekonomiska förutsättningarna; både vad gäller bolån- och ränta, egen finansiering och marknadsvärdets fördelar med att bygga arkitektritade hus.

Vittjärvshus
för att representera hustillverkarbranschen och berätta om sin erfarenhet av att bygga för det norrbottniska klimatet. Samt hur de bygger och anpassar sina hus för att de ska stå sig genom tid och årstider.

Husbyggarträffen blev fullsatt och riktigt lyckad. Jättekul tycker vi på Formsmedjan som varit med och planerat eventet samt producerat informationsmaterial till det.