Just nu


10 april 2014, av Formsmedjan

Personaläventyr i Sörbyn

Igår lämnade vi kontoret i centrala Boden för att jobba på rödingen i Sörbyn istället. Längs Vitträskets is slog vi läger och gjorde upp eld. Sen placerade vi ut oss sjön, borrade hål och hoppades på fiskelycka. Över öppen eld grillade vi burgare, bacon och korv. Solen var med oss hela dagen och lämnade våra ansikten sådär härligt solkyssta.

När kvällen knackade på tog vi oss en vedeldad bastu och svalkade oss sedan ute i solnedgången och vårens friska temperaturer. Efter en dusch och uppfräschning avrundade vi kvällen på Restaurang Kallkällan med en utsökt 3-rättersmiddag med toast skagen, souvas och kladdkaka.

Mätta, belåtna och trötta efter en rolig dag somnade vi sedan gott i hotellets sköna sängar. Imorse var några av oss uppe före tuppen för att ge fiskelyckan ytterligare en chans. Två tjusiga rödingar nappade på betet och fick följa med oss upp ur sjön.