Just nu


5 juli 2017, av Formsmedjan

Hej Peder!

Peder är ny hos oss

Peder Treschow är sedan en tid ny medarbetare hos Formsmedjan. Men vem är han? Här kommer några frågor – och svar.

Vad har du för bakgrund?

– Stockholmare. Yrkesmässigt kommer jag närmast från Telecombranschen där jag tillbringat den mesta tiden av mitt yrkesverksamma liv. Jag började som säljare men efterhand blev det mer projektledning och affärsutveckling. Bland annat var jag stationerad 12 år i Amsterdam för jobb hos Ericsson Mobile respektive Nortel. I närtid har jag aktivt jobbat med etableringen av Sics i Luleå.

Varför Formsmedjan och Boden?

– Under tiden i Luleå fascinerades jag av de enorma möjligheter som finns för företagslivet här uppe. Det finns ett positivt, framåttänkande driv som jag mer eller mindre tycker saknas i, exempelvis, Stockholmsområdet. Det finns otroliga möjligheter att skapa bestående, hållbara värden för framtiden. Boden har allt detta, och lite till. Etableringen av Hydro66 är ett lysande exempel.

Ditt första större kunduppdrag ligger tillsammans med Boden Data Center Builders för att ytterligare stärka Bodens roll i snabbt växande bransch. Spännande..?

– Otroligt inspirerande dessutom. På alla sätt och vis. Vi har närmast unika förutsättningar med en hel kedja av företag som bara väntar att få bygga. Här har vi ett otroligt försprång mot våra konkurrenter. Vi kan fixa en etablering på väsentligt mycket kortare tid efter beställning som är skräddarsydd efter kundens önskemål.

Hur ser du på framtiden?

– Mycket ljus. Formsmedjan har rätt ingångar och kompetens för att möta det breda behov som finns. Själv hoppas jag att jag kan få sätta mitt märke på kartan med, förhoppningsvis, minst tre större datacenteretableringar de närmaste åren.

Palle Andersson, vd Formsmedjan kommenterar:

– Peder har en enorm erfarenhet från sälj, marknad och projektutveckling i data och telecombranschen. Hans breda kompetens lyfter oss ytterligare i ett av de kundsegment där vi i dag har en utpräglad närvaro. Vi ser dessutom en fortsatt positiv utveckling här.  

Kort om Peder

Ålder: 66 år.
Bor: Leksand.
Gillar: Segling.
Ogillar: Långbänkar.
Nyfiken på: Golf.
Dröm: Ett datacenter helt byggt i trä.