Hoppa till innehållet
19 apr 2018

Hanssons Kitchen blir Färgaregatan

Idag öppnar Färgaregatan – Sött & Salt upp portarna i Boden. Ett tydligt koncept som fyller en viktig funktion i Bodens utbud av restauranger.

Formsmedjan har tillsammans med ägarna Ulrika Granström och Monica Nyman processat fram en varumärkesplattform som sedan mynnat ut i grafisk identitet, logotype, ikoner, webbsida, etiketter och skyltning. Under sex månader har vi tillsammans arbetat fram konceptet och idag kan du göra ditt premiärbesök.

- Vi har jobbat med Marcus och Formsmedjan i fyra år. Under den tiden har han lärt känna oss, och när den nya varumärkesplattformen skulle utarbetas så var allt då enkelt, han förstod oss helt, allt var så smidigt och kärnfullt! Vi är supernöjda med vår kommunikationsbyrå!
Ulrika Granström, delägare

Vi tackar för förtroendet och ser fram emot att få vara med på den nya resan med Färgaregatan som nu börjar.

Arbetsgrupp Formsmedjan
Marcus Zerpe, Varumärkesstrateg & CD
Pierre Johansson, Art director
Anne-Mieke Wiklund, Projektledare
Pablo Castilla, Web direction
Robert Wårgren, Fotograf

17 apr 2018

NBD växlar upp med Formsmedjan

Norrbottens Bildemontering är en anrik bildemontering som startade sin verksamhet 1973 i Storsund. Bolaget drivs fortsatt i familjens regi och om det är något man känner av när man går genom portarna i Storsund så är det en aura av yrkesstolthet och visioner.

Kvalité i alla led genomsyrar bolaget och nu var tiden inne för att även webbsidan skulle ta detta steg. Formsmedjan har utvecklat den nya webbsidan och webbhandeln med utgångspunkt i Norrbottens Bildemonterings nya varumärkesplattform och deras strategiskt prioriterade val för att fortsätta sin framgångresa. 

Sara Forsman delägare och Vice VD på Norrbottens Bildemontering om bakgrunden till samarbetet:

-En längre tid har vi varit medvetna om behovet av att skapa en modernare layout på vår hemsida och nu kände vi att det var dags! Syftet vi hade var att skapa en miljö för våra kunder, där de kan känna sig välkomna och kunna använda en lättnavigerad säker plattform, för att hitta miljövänliga reservdelar i regionen.

-Formsmedjan erbjuder en trygghet, professionalism, lokal förankring, med stort kundfokus och känsla för vårt behov. En kommunikationspartner som ser kundens möjligheter och på ett innovativt sätt har hjälpt oss att skapa en inbjudande hemsida, som vi är stolta över! Sanningsenlig kvalité är något vi eftersträvar, Formsmedjan blev vårt val, då vi upplever att de levererar det vi söker, fortsätter Sara Forsman. 

Formsmedjans Arbetsgrupp

Palle Andersson, Creative Director

Christoffer Gramner, Projektledare

Johan Grönberg, Systemarkitekt & Utvecklare

Pierre Johansson, Art director

 

Sök miljövänliga bildelar på nbd.se

19 mar 2018

"Hjärtat finns i Jokkmokk!"

Orden är Luddes och vi på Formsmedjan vill önska dig stort lycka till när du nu återvänder till rötterna och tjänsten på Jokkmokks Kommun.

Det finns mycket vi kan säga om Ludde men vi väljer att nämna förmågan att vara närvarande och att verkligen bry sig om människan, en mycket god egenskap i alla sammanhang. Dina kunskaper i själva skrivkonsten kommer att vara saknade och likaså ditt typiska ”hammrande” * på tangentbordet.

Hos oss är dörren alltid öppen och kaffet är på.

 

* Typiskt för gamla journalister ;)

//Vännerna på Formsmedjan!

5 mar 2018

Vi söker nya medarbetare

Kom och jobba med oss. Marknadens förtroende gör att Formsmedjan växer. 

Genom strategiska processer och kreativ kommunikation hjälper vi våra kunder att bygga och utveckla sina varumärken – och med det skapa bättre affärer. För att lyckas med det idag och i framtiden är vi helt beroende av varandra – våra medarbetare, partners och kunder.

Vi söker alltid spännande medarbetare som kan bredda och spetsa vårt erbjudande till våra kunder. Om du har en affärsutvecklande inställning, ett gäng erfarenheter och en önskan om ett arbete med mycket kreativitet och högt tempo borde vi träffas. Kontakta Palle eller Marcus.

Just nu söker vi en copywriter/skribent och en affärsutvecklande projektledare.

Copywriter

Du brinner för språket och det skrivna ordet, samtidigt som du gillar kreativa processer och strategisk kommunikation. Bra copy kräver förståelse för kunden och affären.

Vi söker dig som vuxit upp, gör din grej, överlevererar lagom och har en grym känsla för språket och vem du skriver till.

Du kommer att jobba i team med projektledare, strateger, AD, utvecklare och andra funktioner på Formsmedjan. Arbetet sker företrädesvis i våra lokaler i Bodens centrum.

Affärsutvecklande projektledare

Du älskar att göra andra bättre - genom ledarskap, din erfarenhet, kunskap och kreativa medarbetare. Det gör att du på ett naturligt sätt skapar nya affärer.  

Vi söker dig som drivs av att göra bra affärer för kundens skull, sätter laget framför jaget och har integritet sprunget ur erfarenhet.  

Din uppgift som projektledare är att initiera, leda, fördela och planera våra kundprojekt. Du nyttjar ditt befintliga och kommande nätverk för att skapa nya kundkontakter. Du kommer att jobba i team med strateger, AD, Copy, utvecklare och andra funktioner på Formsmedjan. Arbetet sker företrädesvis i våra lokaler i Bodens centrum. 

Ansökan

Är du nyfiken och vill veta mer så ringer du Palle Andersson 0921-695 96 eller mailar honom på palle@formsmedjan.se.


Formsmedjan strategisk kommunikation

Vårt uppdrag är att förvalta och utveckla våra kunders kommunikation och varumärken. Det gör vi genom att sammanföra spetskompetenser inom och utom vår egen organisation. Vår filosofi är att stå för stark strategisk och strukturell kompetens och basen av produktionskompetenser, samt komplettera med externa resurser inom de områden som krävs. Det gör vi genom ett väl utvecklat nätverk av samarbetspartners. Vi arbetar utifrån en fastslagen kommunikationsmodell som anpassas utifrån våra kunders verksamhet, behov och förutsättningar.

Vår kundstock spänner från tung industri och entreprenad till tjänsteföretag, besöksnäring, konsumenthandel och offentliga organisationer på lokal och nationell nivå. Vi hanterar de flesta förekommande kanaler, och producerar tillsammans med våra samverkande partners lösningar anpassade för den individuella kunden.

Och så tar vi hand om varandra, och har rätt kul emellanåt.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.