Just nu

Katalog, film & webb – Säg hej till vår Kerokampanj!

31 oktober 2017, av Formsmedjan

Efter en väl utarbetad projektplanering har vi under hektiska dagar tillsammans med Kero producerat en mängd material. Vi har lyssnat till historier, fångat naturen ovanifrån och byggt pusslet för att förena en traditionell katalog med webb, sociala medier, Google och e-handel.

Berättelsen börjar i katalogen och fortsätter på webben med film och fler historier. Vi delar med oss av vida vyer på Keros egna modevisning på Vassikavouma. Läs och titta också på Emma Keros egna...

Läs mer

Kvalitetssäkring med ARU-certifiering!

13 oktober 2017, av Formsmedjan

Visste du att vår CD/PL Marcus Zerpe är ARU-certifierad? ARU är en symbol för särskild kompetens och kvalitetssäkring inom marknadsföringens juridik och etik. Berghs School of Communication levererar utbildningen och certifieringen är ett krav för att vara medlem i vår branschorganisation Komm!

Information från Komm!

Idag är det viktigare än någonsin att en professionell byrå inom  marknadskommunikation känner till...

Läs mer

Nu är vi certifierad Google Partner

29 september 2017, av Formsmedjan

Sedan några veckor tillbaka är Formsmedjan Google Partner. Ett självklart val för oss för att fortsatt hjälpa både befintliga och nya kunder till bättre digital närvaro.

Vad innebär det att vara Google Partner?

En Google Partner är, exempelvis, en kommunikationsbyrå som är certifierad av Google för att hantera AdWords och Google Analytics-konton.

En del av vårt erbjudande till våra kunder är digital marknadsföring och vår Google...

Läs mer

Välkommen Christoffer

15 augusti 2017, av Formsmedjan

Hej Christoffer!

Christoffer Gramner är ny marknadsstrategisk projektledare hos Formsmedjan. Men vem är han? Här kommer några frågor – och några svar.

Vad har du för bakgrund?

- Jag är född i Boden, växte upp i Luleå, studerade på LTU och Lakehead University i Kanada – ekonomi och marknadsföring. Jobbmässigt blev det Modern Times Group i Stockholm (mediaföretag som bland annat äger Viasat), Hemnet, också i...

Läs mer

Hej Peder!

5 juli 2017, av Formsmedjan

Peder är ny hos oss

Peder Treschow är sedan en tid ny medarbetare hos Formsmedjan. Men vem är han? Här kommer några frågor – och svar.

Vad har du för bakgrund?

– Stockholmare. Yrkesmässigt kommer jag närmast från Telecombranschen där jag tillbringat den mesta tiden av mitt yrkesverksamma liv. Jag började som säljare men efterhand blev det mer projektledning och affärsutveckling. Bland annat var jag stationerad...

Läs mer

Kvalfeber råder även hos oss

31 mars 2017, av Formsmedjan

Ni gör väl som oss på Formsmedjan – hänger på kvaldramatiken för Boden Handboll..? Klart ni gör, det utgår vi ifrån. Vi har själva dragit upp temperaturen med den snygga kvalbilaga som ni har fått hem i brevlådorna. Nu går vi vidare in i verkligheten.

Tisdagen den 9 april brinner det till på allvar i hallen, då Eskilstuna Guif ska besegras. Kommunen, näringslivet och hela den stora personliga massan kliver in och bär laget till fortsatt spel i SHE. Vi...

Läs mer

Projektledare sökes

21 mars 2017, av Formsmedjan

Formsmedjan är en expansiv strategisk kommunikationsbyrå med åtta anställda vid kontoret i Boden. Marknadens förtroende gör att Formsmedjan växer och därför söker vi nya medarbetare. Genom att utveckla och definiera kundens varumärke, erbjudande och kommunikation hjälper vi dem till bättre affärer. Vi arbetar utifrån en definierad modell där vi tillsammans med kunden etablerar en gemensam kartbild av kommunikationsbehovet – internt och externt.

Läs mer

Formsmedjan hälsar Ludde välkommen!

27 februari 2017, av Formsmedjan

Med 23 år bakom sig som journalist på Norrbottens Kuriren, drygt fyra år på Vinter kommunikationsbyrå i Luleå och en tid som kommunikatör i hemkommunen Jokkmokk blir Formsmedjan i Boden Ludde Wästfelts nya jobbadress. Ludde kommenterar;

Innerlighet är det bästa ord jag kan använda för min personlighet och mitt sätt att uttrycka mig på. Formsmedjan jobbar nära sina kunder med lyhörd tvåvägskommunikation. Det känns som att komma hem.    

Boden är ingen ovan...

Läs mer

Frebelt satsar framåt!

6 februari 2017, av Formsmedjan

Frebelt är ett välskött familjeföretag som har arbetat med bandtransmissioner och transportlösningar i mer än trettio år. De senaste åren har de genomgått ett generationsbyte. Vi har jobbat kontinuerligt tillsammans med Frebelt under ett antal år och nu lanserar de en uppdaterad version av sin webbplats med vårt nyutvecklade publiceringsverktyg CMS, YAGO Content.

Gå in och inspireras på www.frebelt.se

Läs mer

Arjeplog väljer Formsmedjan

25 januari 2017, av Formsmedjan

Formsmedjan har vunnit upphandlingen om Arjeplogs kommuns kommunikationstjänster och innefattar såväl Arjeplogs kommuns ordinarie verksamhet såväl som de projekt där kommunen är huvudman. Ramavtalet sträcker sig tre år med möjlighet till ytterligare förlängning.

Vi på Formsmedjan tycker det ska bli riktigt spännande att jobba med Arjeplogs kommun i den kommande kommunikationen.

 

 

Läs mer

Ny webb för Norrbottensteatern

5 januari 2017, av Formsmedjan

Idag har vi släppt Norrbottensteaterns nya webbsida. Den är tillgänglighetsanpassad, mobilanpassad och integrerad med det nya bokningssystemet. Innehåll och struktur är framtaget utifrån teaterns identitet, värdegrunder och de strategiska målsättningar man har.

Det ska bli lättare för alla att gå på teater, köpa biljetter och få information i sådan omfattning att det blir en rolig, trygg och berörande upplevelse. Det betyder också att föreställningarna...

Läs mer

Copywriter sökes

21 december 2016, av Formsmedjan

Du brinner för språket och det skrivna ordet, samtidigt som du gillar kreativa processer och strategisk kommunikation. Bra copy kräver förståelse för kunden och affären. 

Vi söker dig som vuxit upp, gör din grej, överlevererar lagom och har en grym känsla för vem du skriver till. 

Ansökan

Är du nyfiken och vill veta mer så ringer du Palle Andersson 0921-695 96 eller mailar honom på

Läs mer

Kvinnojouren Boden

21 november 2016, av Formsmedjan

Hjälp till att sprida Kvinnojouren Bodens viktiga arbete. Våld i nära relationer är ingenting som ska accepteras och vi är glada över att Formsmedjan har fått uppdraget att ta fram Kvinnojouren Bodens webb- och FB-sida och därmed fått möjligheten att jobba mot mäns våld mot kvinnor. 

Kvinnojouren Boden är en ideell förening. Vill du hjälpa till att stötta deras viktiga verksamhet? Gå gärna in på webbsidan och läs mer...

Läs mer

Conscius (Medveten)

16 november 2016, av Formsmedjan

Hej!

Jag fastnade idag i tanken på ett företag som vi började jobba med 2015. Det var ett arbete med strategi, företagsnamn, GP och webb till Ann-Helen Johansson. Resultatet blev företagsnamnet Conscius AB. Anledningen till eftertanken är att jag i helgen var på en kurs i Bowens teori som Ann-Helen anordnade tillsammans med Kerstin Sofia Andersson. Jag blev så inspirerad att jag tänkte lyfta Ann-Helens arbete!

Conscius, hennes företag erbjuder ledarskapshandledning både...

Läs mer

Strategisk kommunikationspartner för Boden Handboll

20 september 2016, av Formsmedjan

Vi kan med glädje meddela att Formsmedjan under de tre kommande säsongerna blir kommunikationspartner till Boden Handboll. Som elitlag och förebild för hela handbollsrörelsen i Boden, inkluderat alla klubbars ungdomsverksamhet känner vi ära och ansvar i uppgiften. Vi ska tillsammans med klubben arbeta för att stärka Boden Handbolls varumärke och dess position, och driva kommunikationen i digitala och analoga kanaler. Vi är stolta att ha fått detta förtroende och ser fram emot en mycket...

Läs mer

Nu öppnar vi igen..

23 juli 2016, av Formsmedjan

Japp, så var denna semester över och alla är tillbaka på jobbet. Vi har laddat batterierna och har ny energi. 

Det ligger många projekt som ska startas upp och vi välkomnar alltid fler. Har du ideér som du vill förverkliga? Vi träffas gärna för ett förutsättningslöst möte. Kontakta någon av våra projektledare.

Palle 0921-695 96
Marcus 0921-695 98
Jenny 0921-695 97

Läs mer

Gröndals matupplevelser

6 juli 2016, av Formsmedjan

Vi på Formsmedjan säger bara; - Missa inte Gröndals matupplevelser!

Sebastian ger privatpersoner och företagare i Luleå och Boden en chans till en unik upplevelse med egen kock vid företagsevent, 50-årsfest eller middag hemma med vänner. 

Till hösten lanseras Fru Gröndals delikatesser. Håll utkik!

Vi har fått äran att ta fram logotyp, profil och webb.


Gå in och kika här: Gröndals...

Läs mer

GREEN NORTH beviljas projektstöd.

1 juli 2016, av Formsmedjan

Tillväxtverket har beviljat miljöteknikprojektet GREEN NORTH stöd ur den Europeiska regionala utvecklingsfonden för en treårsperiod. Projektet på totalt 23 miljoner kronor drivs i samverkan mellan Umeå universitet, Luleå tekniska universitet, MTC - Miljötekniskt center och Formsmedjan strategisk kommunikation.

Syftet med projektet är att göra miljöteknikbranschen i Norra Norrland starkare och effektivare, genom att skapa en innovations- och resursplattform där...

Läs mer

Formsmedjan + Plan Sju = Norrbottensteatern

27 maj 2016, av Formsmedjan

Formsmedjan har tillsammans med Plansju kommunikation vunnit ramavtalsupphandling för Norrbottensteatern. Avtalet sträcker sig i tre år med möjlighet till förlängning. Formsmedjan kommer främst att arbeta med att utveckla den digitala närvaron med syfte att göra teatern mer lättillgänglig för både befintliga och nya målgrupper.

- Det känns riktigt kul att få arbeta med Norrbottensteatern. Det är en...

Läs mer

Säg Hej till KEROs nya webb!

26 maj 2016, av Formsmedjan

Kero's är ett unikt företag inom skinnindustrin med egen tillverkning i Sattajärvi, Pajala. Här hittar ni naturgarvade läderprodukter som näbbskor och renskinnsväskor. Formsmedjan har ännu en gång fått äran att ta fram en ny webbplats till KERO. KERO använder vårt egenutvecklade CMS, YAGO Content med e-handelsmodul.

Besök gärna kero.se

 

Läs mer

Gunnarsby lanthandel

25 mars 2016, av Formsmedjan

På skärtorsdagen invigdes Gunnarsby Lanthandel. Formsmedjan var på plats vid invigningen. Den som fick äran att inviga affären var Claes Nordmark, politiskt sakkunnig för landsbygdsminister Sven-Erik Bucht på näringslivsdepartementet. Han klippte det röda bandet och folk strömmade in i butiken.

Vi önskar all lycka, till lanthandeln!

Formsmedjan har bidragit med profil, skylt, webbsida och FB-sida. 

Läs mer

Musikalen RENT

18 mars 2016, av Formsmedjan

Formsmedjan är en stolt sponsor av Musikgymnasiet i Boden och årets uppsättning RENT.

Musikeleverna bjöd på en otroligt professionell, högklassig och engagerande musikal om 7 vänner som lever ett bohemiskt liv på ett loft i sena 80-talets New York. AIDS, fattigdom och kärlek är genomgående tema.

Vi bidrog med informationsmaterial i form av; affisch, programblad och digital design. Som en bonus visade det sig att vår AD Pierre...

Läs mer

a och d tar sats i ny skepnad

4 februari 2016, av Formsmedjan

På förmiddagen nåddes media av pressmeddelandet "a och d arkitektkontor tar sats i ny skepnad och fortsätter att rekrytera". Bakom pressmeddelandet vilar ett nära samarbete mellan a och d arkitektkontor och Formsmedjan som under 2015 arbetat fram en ny grafisk identitet med tillhörande webb.

a och d är arkitektkontoret från Luleå i stadig uppgång. Sedan starten 2007 har de byggt...

Läs mer

KAMI utvecklar så taket lyfter

27 januari 2016, av Formsmedjan

KAMI från Kalix är taktillverkaren med framgångsrik historia. Allt började 1976 med en professor, en docent och en civilingenjör på Luleå Tekniska Högskola. Två år senare hade de tillsammans skapat den världsunika produkten PLEGEL® - det tegelliknande plåttaket i långa längder. Med sin unika pressteknik har de genom åren vidareutvecklat sitt produktutbud. Premiumprodukten TerraPLEGEL® som såg dagens ljus 1984 är än idag den enda sandbelagda plåten på marknaden; i längder upp...

Läs mer

strajkalley.se får nytt liv

14 januari 2016, av Formsmedjan

Som hemmahall till ett av Sveriges elitbowlinglag bestämde sig Strajk Alley för att 2015 lägga krutet på att ge gästerna en ännu bättre upplevelse. Bowlinghallens restaurang fick en ny, modernare look och menyn fick ett läskande lyft. För att hålla sitt ansikte utåt - webben - lika up to date bestämde de sig för att även den skulle få sig en make over.

Nytt för webben, förutom den nya kostymen, är...

Läs mer

Nu kör vi!

11 januari 2016, av Formsmedjan

I samlad 8-mannatrupp har vi idag genomfört årets första måndagsmöte. Vi konstaterade att vi har ett spännande år framför oss med intressanta utmaningar.

I år är vi lite extra utvecklingsdrivna och ruvar på flera idéer vi hoppas kunna förverkliga under året. Samtidigt kan vi knappt bärga oss från att höra era idéer och att tillsammans med er skapa smarta lösningar som tar era verksamheter till högre höjder. Har du en idé du funderar över eller ett problem vi kan...

Läs mer

Vittjärvshus ger ut kundtidning

22 december 2015, av Formsmedjan

Att bygga hus är en lång köpprocess, under den tiden hinner köpare och säljare bygga upp en god relation till varandra. Tillsammans har de skapat ett hem för köparen att slå sig till ro i. En väldigt emotionell investering. För Vittjärvshus är banden som knyts med köparna speciella, något de värnar ömt om. För att vårda relationen ville de visa sina kunder uppskattning, resultatet blev kundtidningen husera.

I kundtidningen tar Vittjärvshus med läsarna på en...

Läs mer

Johan hackade för framtiden

14 december 2015, av Formsmedjan

I helgen genomfördes Nordens första blockchain-hackathon på Boden Business Park. Bakom eventet står initiativtagaren KnCMiner och medarrangörerna Bodens Utveckling och Arctic Business Incubator. Under helgen fanns möjlighet att tävla i både affärsidé och programmering. Affärsidétävlingen lockade tre lag medan programmeringstävlingen lockade hela 11 lag. Ett av lagen, Team Rootkit, bestod av vår egen programmerare – Johan Grönberg.

När Johan fick nys om Arctic Chain...

Läs mer

Discofredag på Strand Fysiocenter

12 november 2015, av Formsmedjan

Gör något roligt av denna skrockfulla fredag den 13:e och gå på Strand Fysiocenters Discofredag!

I friviktsrummet på Kungsgatans anläggning hänger discokulan i taket, rökmaskinen står redo och vi lovar dig; ditt adrenalin kommer pumpa i takt med DJ:ns schyssta beats. Dessutom bjuder Nutramino på proteindryck. Imorgon, fredag kl. 17-19, be there or be square!

Och som om inte det vore...

Läs mer

Kerokatalog i världsklass

10 november 2015, av Formsmedjan

Idag lanserar vi årets Kerokatalog; inspirerad av den tornedalska urkraften. Katalogen frontas av en av Tornedalens största stoltheter och tillika Keros senaste ambassadör - Charlotte Kalla.

Tornedalsandan har fört med sig både skidåkare och läder i världsklass. I år vill vi inspirera er med det. I katalogens mittparti väntar åtta spännande sidor; vi lär känna grundaren Yrjö, träffar hans barnbarn Emma och Erik som nu förvaltar arvet vidare och får ta del historiska...

Läs mer

Arctic Chain Hackathon

30 oktober 2015, av Formsmedjan

Boden Business Park; med visionen att vara mötesplatsen med utveckling i framkant tar nu ett tydligt steg i den riktningen. Den 11-13 december arrangerar KnCMiner tillsammans med Boden Business Agency skandinaviens första blockchain hackathon på Boden Business Park. Syftet med evenemanget är att skapa möjlighet för duktiga människor att få visa upp sin talang och genom det utmana blockchainteknologin för...

Läs mer

Future Eco & Give Competence - nu med responsiva webbar

16 oktober 2015, av Formsmedjan

Har du märkt att en del webbsidor är krångliga att surfa på från mobilen och surfplattan? Att du exempelvis måste förstora sidan för att kunna se innehållet? Det beror helt enkelt på att de inte är anpassade för mindre skärmar, med andra ord är de inte responsiva.

Alltfler inser värdet av en responsiv webb. Nu senast har vi utvecklat Future Ecos och Give Competence webbsidor till att bli responsiva. 

Att göra en webbsida responsiv innebär att...

Läs mer

Kerokatalogen - med historier från Sattajärvi

28 september 2015, av Formsmedjan

När löven gulnar på träden vet vi att det är dags att rulla igång produktionen av årets Kerokatalog. Härom veckan åkte vi upp till Sattajärvi för att träffa Emma och Erik. Dagen bjöd på fotografering, intervjuer, utflykt till Vasikkavuoma och så planerade vi resterande årets kommunikativa aktiviteter. 

I år blir katalogen personligare än någonsin tidigare och så välkomnar vi en ny folkkär ambassadör. Stay tuned!

Läs mer

Jubileumswebb för Vittjärvshus

19 augusti 2015, av Formsmedjan

I våras berättade vi om Vittjärvshus nya reklamfilm som en del av deras 40-årsjubileum. Idag lanserar vi deras jubileumswebb.

På webben tar vi med er på en resa genom historien. Grundaren Lars-Åke Eriksson berättar om hur allt började i en tid då eget företagande inte var lika tacksamt som idag, vart det första Vittjärvshuset byggdes och...

Läs mer

Formsmedjan lanserar Boden Business Parks webb

7 augusti 2015, av Formsmedjan

SKAPA blir ett minne blott och fram träder Boden Business Park. Stora satsningar tar fart för att kunna möta framtidens näringsliv och anläggningen putsas till med ny kostym – både in- och utvändigt. Målet är att fylla företagsbyn och bli en arena för företagsutveckling med kreativ, levande och tillgänglig miljö.

Planerna började redan förra...

Läs mer

Back in business

27 juli 2015, av Formsmedjan

Med en stor kopp kaffe är nu halva truppen åter efter en härlig semester.

Vi är nu taggade för en spännande höst med nya projekt samt en rolig överraskning. Mer om den senare! Är du lika redo att kickstarta hösten som vi är? Utmana oss gärna, vår kreativa hunger sätter gärna tänderna i din idé.

Hör av dig så gör vi något storslaget av den här hösten!

Läs mer

Formsmedjan sponsrar årets TeknikCollege-stipendium

15 juni 2015, av Formsmedjan

Sjung om studentens lyckliga dag. I fredags var det skolavslutning och särskilt glada var nog de gymnasiestudenter som välförtjänt fick motta stipendium för sina goda studieinsatser. 

Vid TeknikCollege i Boden blev Simon Rogmalm Hornestedt ärad med ett stipendium, sponsrat av bl.a Formsmedjan. Han mottog sitt diplom med motiveringen:

Genom att använda sin kreativitet till att lösa sina uppgifter och skapa en tillåtande atmosfär omkring sig bidrar han till...

Läs mer

Rekreation i Sörbyn

12 juni 2015, av Formsmedjan

I onsdags låste vi kontoret och unnade oss en härlig dag på Sörbyn Turism. Innan vårt blöta äventyr fyllde vi på energidepåerna på restaurang Kallkällan.

Det var så gott att några av oss bad om mer.

Sedan tog äventyret vid. Fyra gummikanoter paddlade iväg längs Abramsån, vissa mer tävlingsinriktade än andra. Soligt, varmt, myggfritt och härligt fläktande. 

Läs mer

Boden Datacenter-broschyr för en global marknad

4 juni 2015, av Formsmedjan

Idag är sista dagen av Datacloud Europe-kongressen i Monaco. På plats finns bl.a. Bodens Utveckling och The Node Pole som representanter för vår region och de fantastiska möjligheter vi har för datacenteretableringar här. Tidigare idag under kongressen släpptes nyheten att KnCMiner ska etablera ytterligare ett datacenter i Boden. Fantastiskt kul, tycker vi.

Läs mer

Ny webb för Wiksténs

6 maj 2015, av Formsmedjan

Ni har väl inte missat att anrika Wiksténs Fastigheter har blivit med ny webb? Produktionen av webben står Formsmedjan för.

Wiksténs Fastigheter byggde sitt första hus 1950. Idag, 65 år senare, är de en av Bodens största fastighetsägare med 800 lägenheter och cirka 25 000 kvm lokaler. De senaste åren har det hänt mycket runt Wiksténs, bl.a. har de omvandlat gamla försvarsbyggnader till hyreshus samt tagit rollen som samhällsbyggare genom att bygga både Köpkvarteret...

Läs mer

Studiebesök på PON CAT

4 maj 2015, av Formsmedjan

Idag var vi på studiebesök hos PON CAT,  en av de största aktörerna i Bodens näringsliv. PON har haft verksamhet i Boden sedan 1948, dock under olika namn och ägare, men verksamheten har varit densamma. 

PON är ett holländskt familjeföretag med historia sedan 1898 och har 250 anläggningar i 11 olika länder. 2003 köpte PON upp Caterpillar som är en av världens största tillverkare av entreprenadmaskiner, gruvmaskiner, diesel- och naturgasmotorer samt gasturbiner....

Läs mer

Webbförändringar att känna till

27 april 2015, av Formsmedjan

Internet är något levande - ständigt i förändring. Förändringar som påverkar våra webbsidor sker kontinuerligt. Som webbpartner till många av våra kunder vill vi nu informera om två saker vi tycker att ni bör känna till; Googles nya mobilalgoritm och Cookie-lagen.

Google sjösätter ny mobilalgoritm

I tisdags, den 21 april 2015, sjösatte Google sin nya algoritm för sökningar i mobila enheter. Det kan påverka just er webbsida på ett negativt...

Läs mer

Provsmakarkväll på Hanssons Café

17 april 2015, av Formsmedjan

I onsdags hade Formsmedjan den äran att få gå på provsmakarkväll på Hanssons Café. Ett riktigt välsmakande och roligt initiativ.

De hade bjudit in ett 10-tal personer för att prova lite nya rätter de funderar på att införa på menyn. Vi som var på plats fick i uppdrag att betygsätta och skriva kommentarer till varje maträtt. Under kvällen provsmakade vi fyra sorters varma mackor och tre sorters burgare med tillbehör. Varav en av burgarna var gjord av pulled beef....

Läs mer

Filmpremiär för Vittjärvshus nya reklamfilm

13 april 2015, av Formsmedjan

Efter en vårvinter av idéskapande, filmande och producerande bjöd Vittjärvshus i fredags upp till filmpremiär av deras nya reklamfilm; framtagen i samarbete med Blåfilm och Formsmedjan.

Filmpremiären ägde rum på At The Top och var utsmyckad i sann husbyggaranda toppad med feststämning. Filmpremiären lockade över 100 personer, bestående av samarbetspartners och...

Läs mer

Reklamfilm

19 mars 2015, av Formsmedjan

Det har varit ganska tyst om vår produktion hittills i år. Det betyder dock inte att den stått still, snarare tvärtom. Blickar vi tillbaka på de senaste månaderna har vi arbetat rätt mycket med film i säljande syfte.

Vi har gjort både längre reklamfilmer och kortare presentationsfilmer. Vi har både arbetat med externa filmproduktionsbolag samt producerat själva. Oavsett hur produktionen har sett ut har vi med våra kunder alltid haft största inflytandet kring...

Läs mer

Marknadsplaner

22 januari 2015, av Formsmedjan

Nytt år - nya möjligheter, innebär för många av våra kunder nya marknadsplaner.

Att vi arbetar strategiskt med våra kunder innebär att vi arbetar långsiktigt och hållbart. När vi i ett första skede, tillsammans med kund, definierat kundens varumärke och lagt en kommunikationsstrategi får vi bl.a. fram kundens både kortsiktiga och långsiktiga mål med verksamheten.

Årligen tar vi därefter fram en marknadsplan som syftar till att uppnå målen genom kommunikation....

Läs mer

Föredrag med tema hållbarhet

16 januari 2015, av Formsmedjan

Innan jul fick vi påhälsning av Bodens kommun. De hade hört talas om föredraget Hanna höll om miljöengagemang genom kommunikation på Western Farm i november. Tillsammans slog de sig ner, gick igenom den förra föreläsningen och kom fram till att de ville ha en liknande, men mer riktad mot näringslivet till näringslivsdagen de skulle arrangera...

Läs mer

Redo för 2015

7 januari 2015, av Formsmedjan

Nu är vi samtliga åter på kontoret. Vi är taggade till tårna och redo att möta 2015's nya utmaningar.

Under långledigheten har vissa av oss ägnat oss åt sport, medan andra valt att följa det på tv. Vissa har badat i Atlanten medan andra har vadat i snö. Och mycket, mycket mer. Men vad vi nog alla kan skriva under på är att vi har ätit mycket gott och samlat energi. Summa kardemumma har ledigheten gjort oss gott och nu kan vi inte bärga oss från att kickstarta...

Läs mer

2 veckors julstängt

23 december 2014, av Formsmedjan

Nu är det jul igen. Det ska vi fira med en energigivande långledighet inför 2015's nya utmaningar. Vi håller därför julstängt på Formsmedjan fr.om 24/12 t.o.m 6/1.

Läs mer

Husbyggarträff för Hällbacken

16 december 2014, av Formsmedjan

Igår arrangerade Vittjärvshus en husbyggarträff för de som är intresserade av att bygga hus på Hällbacken i Luleå. Eventet ägde rum på Clarion Sense i Luleå och bjöd upp till plockmat, information och möjlighet att diskutera med de medverkande aktörerna.

På plats under kvällen fanns:

Golder Associates
för att informera om de geotekniska undersökningar som är gjorda på området. Eftersom marken på Hällbacken är väldigt varierande skiljer...

Läs mer

Guldpartner till Näringslivsgalan 2015

8 december 2014, av Formsmedjan

Näringslivsgalan Boden inleder sitt nya decennium med ny kostym. Den nya grafiska profilen och ny logotyp står vi på Formsmedjan för. Som guldpartner till Näringslivsgalan har vi även tagit fram den nya webben samt arbetar löpande med produktion av annonser och presentationsmaterial.

I lördags hade webben premiär och samtidigt drog nomineringen till Årets Bodensare igång. Missa inte chansen att nominera den person du tycker gjort sig förtjänt av titeln.

Läs mer

Pressevent: Det lokala samarbetet som bygger Hydro66 datacenter

27 november 2014, av Formsmedjan

Igår arrangerade vi ett pressevent åt Bodens Utveckling där vi bjöd in lokala, regionala och nationella journalister att delta. Syftet var att presentera huvudaktörerna inom samarbetsprojektet som bygger Hydro66 nya datacenter i Boden.

Vi välkomnade journalistkåren med smörgås och kaffe och försåg dem med informationsmaterial om eventets upplägg och en förskriven pressrelease....

Läs mer

Formsmedjan föreläser

19 november 2014, av Formsmedjan

För några veckor sedan blev vi tillfrågade om vi inte kunde komma och föreläsa under en erfarenhetsträff för administrativ personal inom VA och Avfall. Erfarenhetsträffen skulle samla personal från både Västerbotten och Norrbotten och arrangeras på Western Farm. Arrangör var Region Västerbotten och föreläsningen ville de skulle handla om hur man genom kommunikation kan engagera människor att delta i kommunens miljöarbete.

Givetvis tackade vi ja. Vi brinner för både miljöfrågor och...

Läs mer

Sole Event får ny kreativ webb

7 november 2014, av Formsmedjan

Ett kreativt och färgsprakande gäng kräver sin webb.

Sole Event är eventbyrån i Gällivare som jämför sig med en fjällbjörk. Eller strävar åtminstone efter att vara som en. För att citera dem själva: "Fjällbjörken är stark, uthållig, vacker. Unik. Precis som fjällbjörken vill också vi vara." Med det sagt fick fjällbjörken en, inte helt otippad, central roll i deras webbdesign.

Formgivandet och illustrationen står Anna Turdell för. Vi har sedan kopplat på...

Läs mer

Strand Fysiocenter lanserar ny webb

17 oktober 2014, av Formsmedjan

Ni har väl inte missat att Sensia i Boden tidigare i år blev uppköpta och ersatta av Strand Fysiocenter? Idag lanserar de sin nya webb, produktionen står Formsmedjan för.

Ägarna brinner verkligen för träning och friskvård och genom sin nya verksamhet vill de göra Boden friskast i Sverige. På hemsidans blogg kan ni följa olika personligheter som med olika målsättningar och genom olika metoder vill uppnå sina friskaste jag. Följ dem, inspireras och var själv med och...

Läs mer

Norrderby inleder LF baskets säsong

3 oktober 2014, av Formsmedjan

Ikväll går startskottet för LF Basket. Ny säsong med nytt lag och ny headcoach. I premiären bjuder de dessutom upp liganykomlingen Umeå BSKT till ett spännande norrderby.

Inför säsongen blev Peter Öqvist ny headcoach för LF Basket tidigare i år, med honom kom ett nytt lag och ett fokus på att skapa kontinuitet i spelet. I år är ambitionen att bjuda åskådarna på basket när den är som bäst - snabb och underhållande.

Startskottet går mot den geografiskt närmaste...

Läs mer

Framförhållning inför jul och nyår

26 september 2014, av Formsmedjan

Snön har fallit och lagt sig vit på flera ställen i Sverige. Igår morse fick personalen på Kero i Sattajärvi ta sig till jobbet i 15 cm snö. Snön hintar om att julen är på intåg, endast tre månader kvar. Har du framförhållning och redan börjat fundera på julklappar och utstyrsel till nyår? Eller är du en sista minutare?

I veckan har vi producerat två olika annonsserier för Kero. Och apropå julklappar, hos Kero kan du köpa...

Läs mer

North Waste Infrastructure sätter soporna på kartan

5 september 2014, av Formsmedjan

De senaste veckorna har vi på uppdrag av North Waste Infrastructure arbetat med att ta fram en interaktiv karta över avfallets kretslopp i Boden.

I kartans första skede, som nu är framtaget, presenteras de kommunala aktörerna i kretsloppet. Genom kartan kan du guida dig genom kretsloppet för att se vad som händer med ditt avfall. Det finns även möjligthet att läsa mer om varje...

Läs mer

Bodens Utveckling nu på Facebook

3 september 2014, av Formsmedjan

För att nå målgruppen med sitt budskap gäller det att synas och höras där målgruppen rör sig. 77 % av svenskarna i åldern 9-79 år använder internet dagligen och 47 % rör sig på sociala medier dagligen. Detta är även en ökande trend, vilket gör sociala medier till en viktig kanal för företag.

Vill du komma igång med sociala medier eller bli bättre på att använda mediet har vi på Formsmedjan kompetenser som motsvarar behovet. Vi kan hjälpa dig nå rätt målgrupp,...

Läs mer

Säg hej till Pablo

1 september 2014, av Formsmedjan

Idag välkomnar vi Pablo Castilla till oss på Formsmedjan. Som person är Pablo en fantasifull och idérik tänkare med ett öga för konst och design.

Tidigare har Pablo studerat konst och arbetat som webbdesigner, programmerare och art director i Spanien. Vi är väldigt glada över denna värvning till vårt lag eftersom han förstärker Formsmedjan med sina kunskaper inom konst, design och...

Läs mer

FS tipsar: Så knyter du nya affärskontakter

29 augusti 2014, av Formsmedjan

Har verksamheten inte riktigt kommit igång efter semestern? Känns produktionen eller försäljningen rätt ljummen? Inte riktigt lika het som du önskar? Då kan det vara dags att se sig om efter fler affärskontakter.

Ta en titt i ditt kontaktnät, har du någon potentiell kund där? Eller har du kanske en spännande idé du söker en samarbetspartner till? Det är faktiskt inte helt omöjligt att det sitter någon i behov av dina tjänster eller med samma idévisioner i din...

Läs mer

Formsmedjan Open 2014

26 augusti 2014, av Formsmedjan

I torsdags gick sjunde upplagan av Formsmedjan Open av stapeln. Även om regnet föll kunde inget stoppa våra mean machines och sharp shooters. Och spela golf med tennisracket må hända vara en utmaning, men visst gick även det. Tillsammans med våra samarbetspartners, Nikor och Lule Grafiska, och alla deltagare hade vi en riktigt rolig dag och kväll.

Prisutdelningen och middagen var ett slag i sig - skratt, spontana tal, finska översättningar, applåder och kramar.

Tack alla för...

Läs mer

Formsmedjan vässar webbklorna för Wiksténs

19 augusti 2014, av Formsmedjan

Wiksténs Fastigheter är ett anrikt fastighetsföretag i Boden. 1950 byggde de sitt första hyreshus, sedan dess har familjeföretaget verkat i vår vackra kommun. Idag är de en av de största fastighetsägarna i kommunen med 800 lägenheter och 25 000 kvm lokaler. Verksamheten växer och en av de senaste byggnationerna var Köpkvarteret 43:an, mitt i centrala Boden.

Formsmedjan har nu fått förtroendet att ta fram en ny webb med smidigt system som underlättar för personalen att arbeta med och...

Läs mer

Fulltaliga & taggade

11 augusti 2014, av Formsmedjan

Nu är vi fulltaliga efter en energigivande semester. Vi är mer taggade än någonsin inför höstens projekt och händelser - det är med andra ord mycket spännande på gång.

Nedräkningen till Formsmedjan Open har även börjat. Den 21 augusti går den av stapeln och i år i samarbete med Nikor och Lule Grafiska.

Vad är Formsmedjan Open?
Ja det kanske du undrar. Formsmedjan Open är årets roligaste golftävling. Vi har arrangerat den årligen ända sedan 2008, samma år...

Läs mer

3 veckors semesterstängt

26 juni 2014, av Formsmedjan

Sommartiderna har börjat på Formsmedjan och den här veckan gick några av oss på semester. Och så kommer det fortsätta i några omgångar nu. Under tre veckor kommer vi även hålla stängt hela kontoret.

Semesterstängt: 7-27 juli
Den 28 juli öppnar vi dörrarna igen med halva styrkan på plats.
Från den 11 augusti är samtliga på plats igen.

Vid akuta ärenden ring:
Palle Andersson:...

Läs mer

Viktigt integrationsprojekt för Bodens kommun

18 juni 2014, av Formsmedjan

Bodens kommun har under den senaste tiden uppmärksammat ett allvarligt och växande problem; att det förekommer diskussioner och argument om invandrare och integration i Boden som grundar sig på felaktig information. De ville därför ta aktiv roll i de diskussioner som förs och skapa en rättvis bild av invandringen och integrationen i Boden.

För att påvisa lokal- och verklighetsförankrad fakta beställde de i maj...

Läs mer

Grattis Hanna - officiell copywriter

16 juni 2014, av Formsmedjan

Idag gratulerar vi Hanna som i helgen avslutade sin fördjupningsutbildning inom copywriting på Berghs School of Communication.

Under utbildningen har hon ställts inför flera av copywriterns uppgifter, till exempel; analysera målgrupp och media, skapa marknadskommunikation, skriva manus till tv- och radioreklam och text för webb, pressreleaser och broschyrer. Tyngdpunkten har legat på att träna förmågan att...

Läs mer

Formsmedjan blir EPiServer-partner

11 juni 2014, av Formsmedjan

Nu i dagarna har Formsmedjan blivit EPiServer-partner. Vi drivs av tanken att ständigt utvecklas och utveckla vårt erbjudande mot kund. Som EPiServerpartner är vi glada att kunna erbjuda våra kunder Sveriges ledande plattform inom digital marknadsföring och e-handel.

EPiServers plattform kombinerar innehåll, e-handel och marknadsföring l i flera kanaler för att stödja strategisk kommunikation på nätet; från avancerad optimering, skapandet och hantering av leads, till...

Läs mer

Avance Magazine #2 – Tillverkande industri

26 maj 2014, av Formsmedjan

Sommaren står för dörren och lika så vårt andra nummer av FDT’s kundtidning Avance Magazine. Eftersom olika branscher har lite olika behov av ett affärssystem har vi med start i det här numret startat branschserien Avance Bransch. Den här gången riktar vi rampljuset mot den tillverkande industrin. I numret träffar vi Skeppshults Gjuteri och deras FDT-återförsäljare Datea. Vi utlovar många goda tips och intressant...

Läs mer

85-årsjubileum firas med ambassadörskatalog

22 maj 2014, av Formsmedjan

I år fyller Kero 85 år. Att ett varumärke hållt sig på banan under så lång tid är riktigt imponerande. Eller som en av deras ambassadörer, Maja Mella, säger: "De har lyckats hålla varumärket modernt och coolt, trots att det är 85 år gammalt.", det är det inte alla 85-åringar som lyckas med.

Jubileumet firas bland annat med en vårkatalog signad Kero Ambassador Club. I katalogen får du ta del av ett större reportage om...

Läs mer

Både ny etablering och webb för Boden Business Agency

15 maj 2014, av Formsmedjan

I februari kunde vi glatt meddela att KnC Miner etablerat ett megadatacenter i Boden. Den här veckan var det dags igen. I tisdags blev det officiellt att det Londonbaserade företaget Hydro66 etablerar ett wholesale-datacenter i Boden; ytterligare en värvning gjord av Boden Business Agency. Bolaget har ett wholesale-koncept vilket innebär att de erbjuder kunder storskalig datalagring till marknadsmässiga priser. Företagsnamnet är helt skräddarsytt efter etableringsorten Boden; hydro står...

Läs mer

Lär känna Nordströms-kvällen

13 maj 2014, av Formsmedjan

Den 20-21 maj anordnas hjälpmedelsmässan Hjultorget i Kista. I år fick dessvärre Nordström Assistans inte plats på mässan. Vilket de fann väldigt tråkigt eftersom de sett framemot att vara med. Men som de problemlösare de är kom de på en ny, bättre idé; Lär känna Nordströms-kvällen. En kväll där de öppnar upp alla kontor för en kväll och välkomnar in alla som vill komma och lära känna dem. Från Gällivare i norr...

Läs mer

Formsmedjan steppar upp

12 maj 2014, av Formsmedjan

Vissa föredrar ett 6-pack på magen medan andra hellre har det i kylen. Oavsett vad man föredrar så behöver kroppen aktiveras. Särskilt viktigt blir det för oss som spenderar timme in och timme ut framför datorn. Formsmedjan upprepar därför förra årets succé - stegtävling med Wellstep.

På morgonen är stegräknaren det första som åker på och det sista som åker av innan sänggång. Vi rapporterar in våra steg dagligen på wellstep.se och den som tar sig sträckan Stockholm - Göteborg...

Läs mer

Inspirerande möte om integration

25 april 2014, av Formsmedjan

Idag handlade Luleå Näringslivs företagsfrukost om integration. Frukostens huvudgäst var Södertälje kommun som berättade om hur de framgångsrikt arbetar med integration. En riktigt inspirerande näringslivsfrukost! Anledningen till föreläsningen var att Boden och Luleå nu ska anamma detta framgångsrecept för att arbeta bättre med integrationsfrågorna. På Formsmedjan tror vi på strategi och ser...

Läs mer

Formsmedjan drar till Blåkulla

17 april 2014, av Formsmedjan

Skärtorsdagen har anlänt och vi är taggade för en tripp till Blåkulla. Kvastarna är laddade och de mest groteska häxskratten är inövade. Vi ses väl där? Annars hörs och ses vi igen på tisdag då vi är åter på kontoret.

Glad påsk önskar vi på Formsmedjan! :)

Läs mer

Formsmedjan i Affärer i norr

14 april 2014, av Formsmedjan

Affärer i norr är en nyhetstjänst om och för näringslivet i norra Sverige. De vill vara en kommunikationsplattform för alla som är verksamma här och alla som är intresserade av näringsliv och samhällsutveckling i Norrbotten. De vill ge dig mer om det som händer i näringslivet i Norrbotten, både stort och smått.

Idag är vi på Formsmedjan med i en artikel. Kika gärna in och läs vad Palle och Niklas har att säga om vårt arbete...

Läs mer

Vittjärvshus lanserar Grundmontage

14 april 2014, av Formsmedjan

Vittjärvshus är den lokala husproducenten i Boden som bygger året om. De har en snart
40-årig erfarenhet av att bygga hus för det norrbottniska klimatet. Husen är svala om sommaren och varma på vintern. För kunderna innebär det både skön komfort och lägre energikostnader. Bygger man med Vittjärvshus gynnar man inte bara miljön utan även regionen eftersom alla deras underleverantörer finns i deras närområde.

Nu i april har Vittjärvshus lanserat Grundmontage. I praktiken är...

Läs mer

Personaläventyr i Sörbyn

10 april 2014, av Formsmedjan

Igår lämnade vi kontoret i centrala Boden för att jobba på rödingen i Sörbyn istället. Längs Vitträskets is slog vi läger och gjorde upp eld. Sen placerade vi ut oss sjön, borrade hål och hoppades på fiskelycka. Över öppen eld grillade vi burgare, bacon och korv. Solen var med oss hela dagen och lämnade våra ansikten sådär härligt solkyssta.

När kvällen knackade på tog vi oss en vedeldad bastu och svalkade oss sedan ute i solnedgången och vårens friska temperaturer. Efter en dusch...

Läs mer

Framtidsmöte med Svenskt Näringsliv

7 april 2014, av Formsmedjan

Idag körde Svenskt Näringsliv ett framtidsmöte på Clarion Hotel Sense i Luleå. Mötet samlade 70 företagare och politiker. Med på mötet var bland annat Tove Lifvendahl, Sven-Erik Bucht, Maud Spencer, Håkan Ylinenpää och Majvor Muller. På plats var även Formsmedjan i form av Niklas.

Riktigt kul att se så många samlade för näringslivets framtid! :)

Läs mer

Politiskt finbesök på Formsmedjan

4 april 2014, av Formsmedjan

Idag har vi haft politiskt finbesök. Några av Sveriges riksdagsledamöter kikade in för en fika och pratstund för att ta reda på vad vi på Formsmedjan sysslar med. Med på mötet var bl.a Fredrik Lundh Sammeli - Riksdagsledamot (S) Socialförsäkringsinstitutet, Karin Åström - Riksdagsledamot (S) President för Nordiska Rådet och Kjell Hjelm - Regionschef Företagarna Norrbotten.

Efter mötet hos oss besökte de även en av våra kunder, Frebelt, där nyhetsbilden är tagen.

Läs mer

Premiär för Musikgymnasiets The Wiz

2 april 2014, av Formsmedjan

Ikväll är det premiär för Musikgymnasiets musikaluppsättning The Wiz. De har andats, ätit och levt The Wiz hela våren och är nu taggade till max inför kvällens premiär. Startskottet på turnén blir givetvis på hemmaplan i Boden. Här kan du se dem på Sagabiografen 2-4 april kl. 19.00. Den 6:e april gästar de Kulturens Hus i Luleå och den 8:e april förgyller de tillvaron i Christinasalen i Piteå. Har ni inte bokat biljetter är det dags att göra det nu!

Boka föreställning i

Läs mer

Strajk Alley frestar dig i väntan på bussen

1 april 2014, av Formsmedjan

Strajk Alleys kampanj för Out of Work är i full rullning. Den här veckan sparkade vi igång busskursannonserna. Ni har väl inte missat att de kör Out of Work med American BBQ-buffé varje fredag och lördag? Det är en perfekt avslutning på arbetsveckan och start på helgen.

Sugen på att boka in ditt helgäventyr redan nu?

Boka både bowling och buffé här.
Boka endast bowling...

Läs mer

Hela Sverige ska leva lanserar uppdaterad version av Bygdebanken

31 mars 2014, av Formsmedjan

Hela Sverige ska leva är en medlemsorganisation för landsbygdsutveckling. Formsmedjan har sedan tidigare utvecklat deras webbplattform med underliggande system som hanterar 25 länsbygderådsplattformar, 30 webbplatser och ca 5000 lokala utvecklingsgrupper runt om i Sverige.

På webben har de ett system kallat Bygdebanken som hanterar både medlems- och kontaktregister. Här kan medlemsföreningarna lägga upp information och kontaktuppgifter, genom en bloggfunktion kan de även uppdatera...

Läs mer

Upplev Boden: 100 platser på 16 dagar

28 mars 2014, av Formsmedjan

Idag åker ett glatt gäng från Upplev Boden ut på en Norgeturné med kampanjen 100 platser på 16 dagar. De färdas med husbil och syftet med turnén är att marknadsföra Boden som destination. Med sig på färden har de en broschyr, fullproppad med erbjudanden och upplevelser, som vi på Formsmedjan producerat åt dem. Husbilen som tar dem till 100 platser på 16 dagar är även den strajpad helt efter kampanjen. Strajpningen är även ett verk som vi på Formsmedjan hjälpt Upplev Boden med.

Vi...

Läs mer

Kero på Spotlife

25 mars 2014, av Formsmedjan

Tillsammans med vår kund Kero kör vi en kampanj på bloggnätverket Spotlife. På Spotlife huserar bland annat den välkända bloggerskan Blondinbella som lockar flera hundratusentals unika läsare per vecka. Till kampanjen producerar Formsmedjan material i olika format för att locka läsarna in på kero.se. I december deltog vi bland annat i olika bloggares  julkalendrar med erbjudanden och kunde genom en interstital i splash-lösning lyfta tävlingen "Rädda Rudolf" på Keros webb.

För två...

Läs mer

Formsmedjan ökar närvaron i Luleå

21 mars 2014, av Formsmedjan

Formsmedjan gjorde ett riktigt bra 2013 och siktar på att göra ett ännu bättre 2014. En del av vårt utvecklingsarbete handlar om att öka närvaron i Luleå. Idag gästade Niklas Frukost med Luleå Näringsliv. Kanske träffade ni honom där? Om inte kan vi garantera att det kommer fler chanser att träffa både Niklas och andra representanter från Formsmedjan där framöver.

Jättekul att...

Läs mer

Premiär för Out of Work

21 mars 2014, av Formsmedjan

Ikväll är det premiär för nya Out of Work på Strajk Alley. Menyn är uppdaterad i sann amerikansk bowlinganda. Med American BBQ-buffé förförs sinnena och kickar igång strike-systemet. Out of Work är den perfekta avslutningen på arbetsveckan och inledningen på helgen.

För att bodensarna ska slita sig från fredags- och lördagsmyssoffan, gå man ur huse och ta del av helgnöjet på Strajk Alley kör vi en gemensam kampanj för Out of Work. Till kampanjen har Formsmedjan producerat material...

Läs mer

Tandlaget har kunderna med bredast smil

12 mars 2014, av Formsmedjan

Under vintern har vi på Formsmedjan intervjuat några av Tandlagets kunder för att sedan skriva ihop kundreferenser till deras webb. Vi gör ett antal kundintervjuer per år men aldrig har vi varit med om maken till så nöjda kunder som till Tandlaget. Under intervjuerna har det haglat lovord och hyllningar. Det gör oss såklart extra stolt att ha Tandlaget som kund.

Att ha kundreferenser på sin webb är alltid fördelaktigt, chansen till nya kunder ökar om referenserna är bra. Vill du...

Läs mer

Norrbottenspremiären av Tommy på Saga

11 mars 2014, av Formsmedjan

En av filmerna som ingår i vår och Sagabiografens kampanj Svensk film <3 Saga är Tommy. Filmpool Nord har valt att lägga förhandspremiären på Saga eftersom att filmen delvis är inspelad i Boden men även för att de tycker att Saga lämpar sig bra för premiärer.

Ikväll gick premiären av stapeln, från Formsmedjan fanns Hanna och Zerpe på plats. Premiären bjöd på bubbel, snacks och livemusik. Gästerna bjöds även upp till fotografering av Guiden Boden framför fotoväggen vi hade...

Läs mer

Säg hej till Niklas

1 mars 2014, av Formsmedjan

Idag välkomnar vi Niklas Österberg till oss på Formsmedjan. Som person är Niklas nyfiken, allmänbildad och har en förkärlek för människor som vågar tänka utanför ramarna. Vi är väldigt glada över denna värvning till vårt lag eftersom han förstärker Formsmedjan med sin breda erfarenhet från olika branscher samt hans erfarenhet som beställare av reklambyråtjänster. Niklas har tidigare arbetat som marknadschef för bl.a. Norrbottensteatern och inom IKEA. Hos oss kommer Niklas arbeta som...

Läs mer

Formsmedjan gratulerar Boden Business Agency

6 februari 2014, av Formsmedjan

Idag kan vi officiellt meddela att KnC Miner etablerar ett megadatacenter i Boden. Datacentret byggs i en helikopterhangar som tidigare tillhört försvarsmakten. Anläggningen kommer användas för molntjänster kopplade till bolagets tillverkning av processorer för framställning av den digitala valutan Bitcoins.

Bakom etableringen står Boden Business Agency som är en del av The Node Pole. The Node Pole i sin tur är ett samarbetsprojekt mellan Luleå, Boden och Piteå som syftar till att...

Läs mer

Formsmedjan välkomnar Ace IT som ny kund

1 februari 2014, av Formsmedjan

Från och med idag byter IT-hantverkarna i Norrbotten namn till Ace IT. Men det är inte bara namnet som är nytt; nu tar Kent Lööf och company steget från franchisevärlden för att arbeta mer lokalt. Att bolaget blir fristående innebär att resurser frigörs som deras kunder får ta del av i utvecklade tjänster och service. Det ser både Ace IT och vi på Formsmedjan som en fantastisk utveckling.

Vid uppstarten av verksamheten har Formsmedjan varit med och tagit fram den grafiska profilen,...

Läs mer

Svensk film <3 Saga

24 januari 2014, av Formsmedjan

Formsmedjan har tillsammans med Sagabiografen i Boden sökt och blivit beviljade Svenska Filminstitutets stöd till biografägare för publikarbete. Stödet avser användas för att marknadsföra vårvinterns svenska filmer genom vår gemensamma kampanj - Svensk film <3 Saga.

Kampanjen syftar till att vara personlig, öka intresset för svensk film på bio och skapa stolthet för så väl Bodens anrika biograf så som film producerad i länet. Kampanjen är därför utformad som kärleksbrev som berör...

Läs mer

Formsmedjan välkomnar Keen Solutions som ny kund

20 januari 2014, av Formsmedjan

2003 bildades BAM Mekaniska som ett nytt affärsområde till BAM (Norrbottens Anläggning & Mark). 2013, tio år senare, kände de ett behov av en egen organisation med eget varumärke. Med syfte att kunna utvecklas fullt ut inom sina affärsområden köpte de därför ut BAM Mekaniska och bildade Keen Solutions.

Formsmedjan har varit med Keen genom hela processen vid uppstarten av verksamheten. Vi har tillsammans med Keen lagt den strategiska grunden samt tagit fram bl.a. grafisk profil,...

Läs mer

Premiär av Avance Magazine

20 november 2013, av Formsmedjan

FDT Avance är affärssystemet som genom sina mångtalet tilläggsmoduler går att anpassa helt efter den egna verksamheten. För att på ett smidigt sätt uppmärksamma sina kunder om alla möjligheter Avance erbjuder ville FDT hitta en smidig kanal för ändamålet. Formsmedjan tog därför fram ett förslag på en kundtidning och idag presenterar vi stolt premiärnumret av: Avance Magazine. Nästa nummer kommer till våren!

Läs mer

Lansering av tidsystemet NATS

17 november 2013, av Formsmedjan

Nu lanserar Nordström Assistans sitt nyutvecklade tidsystem - NATS. Införandet av systemet innebär minskad administration för företaget samtidigt som felen minimeras, korrekt inrapportering till Försäkringskassan och kommunen samt rätt löner till de anställda. För de anställda blir tidrapporteringen dessutom förenklad genom rapportering via internet, digital signering av tidrapporter och hämtande av anställningsbevis med mera.

Bakom systemutvecklingen av NATS står Formsmedjan....

Läs mer